Flutur vrea ca pacienţii să aibă mai multă încredere în Spitalul Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, la lansarea proiectului Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava „Spitalul comunităţii tale”, că este nevoie – în afara investiţiilor pe care autorităţile judeţene le fac în modernizarea şi dotarea unităţii spitaliceşti – ca pacienţii să aibă încredere din ce în ce mai mare în acest spital.

„Trebuie să fim mereu atenţi la actul medical” a spus Flutur.

El a arătat că mentalitatea pacientului că ar trebui să aleagă un alt spital va trebui schimbată.

„Mentalitatea pacientului că trebuie să meargă în altă parte, că acolo e mai bine, trebuie să o schimbăm prin fapte. Să crească încrederea pacientului în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava” a spus Flutur.

Preşedintele CJ a spus în cadrul conferinţei de lansare a noului proiect că există o viziune de dezvoltare integrată a unităţii spitaliceşti pentru a fi mai aproape de nevoile pacienţilor, arătând că, pe lângă ambulatoriul de specialitate după modelul AKH din Viena, se extinde blocul operator cu patru noi săli de operaţii, că se are în vedere construcţia unui spital de copii (pentru că unu din trei pacienţi la UPU Suceava este copil), dar şi că se intenţionează înfiiţarea unui spital de recuperare post-operatorie.

El a arătat că se alocă fonduri de la Consiliul Judeţean pentru amenajarea şi dotarea cu aparatură a laboratorului de medicină nucleară pentru pacienţii oncologici, acesta urmând să funcţioneze în spaţiile ce vor fi eliberate după mutarea ambulatoriului integrat în noua clădire. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: