Consiliul Judeţean nu a încasat la timp cota de 40% din impozitul pe mijloacele de transport datorată de 20 de primării

> Aceasta ar fi avut efecte asupra volumului fondurilor destinate lucrărilor de întreţinere, modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene >„În urma procesului de conciliere nu au rămas probleme divergente”, arată Camera de Conturi

Camera de Conturi Suceava a constatat la Consiliul Judeţean Suceava abateri în ceea ce priveşte modul de stabilire, evidenţiere şi urmărire a încasării veniturilor bugetului local în cuantumul şi la termenele prevăzute de lege. Astfel, cu prilejul unei acţiuni de audit financiar asupra conturilor de execuţie, auditorii au depistat nereguli privind neurmărirea încasării cotei de 40% din taxa asupra mijloacelor de transport cu masa de peste 12 tone încasată de unităţile administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Suceava. Drept urmare, Raportul de audit nr. 930/130 din iunie 2019 al Camerei de Conturi arată că, urmare a auditării categoriei de operaţiuni „Venituri proprii”, s-a constatat faptul că, în anul 2018, Consiliul Judeţean Suceava nu a făcut toate demersurile necesare pentru încasarea în totalitate a respectivei cote. Pe durata misiunii de audit, Direcţia „Finanţe-contabilitate” a Consiliului Judeţean a solicitat primăriilor să transmită situaţia încasării impozitului cu pricina în anul 2018, iar în baza informaţiilor primite s-a constatat că suma rămasă de încasat, în cazul a 20 de unităţi administrativ-teritoriale, era de 160.586 de lei. Consecinţa abaterii constă în nerealizarea veniturilor bugetului judeţean din cota de impozit de 40% asupra mijloacelor de transport, cea datorată de entităţile locale, cu influenţă asupra volumului fondurilor ce pot fi utilizate pentru lucrările de întreţinere, modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene. „Reprezentanţii entităţii publice auditate au luat cunoştinţă de abaterile identificate, iar în urma procesului de conciliere nu au rămas probleme divergente”, se arată în Raportul de audit nr.930/130 din iunie 2019 al Camerei de Conturi Suceava. Potrivit Codului fiscal, veniturile provenite din impozitul pe mijloacele de transport, majorările de întârziere, precum şi amenzile aferente pot fi orientate înspre lucrări de întreţinere, modernizare, reabilitare şi construire a drumurilor locale şi judeţene, din total 40% făcându-se venituri ale bugetului judeţean. Potrivit responsabililor Consiliului Judeţean, în urma auditului Camerei de Conturi, sumele din cota de 40% din impozitul pe mijloacele de transport datorate de primării au fost încasate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: