Repatriot 2019” Suceava

Dialog între mediul de business românesc şi antreprenorii din diaspora

>„Cred că este un câştig pentru noi să găzduim această manifestare” arată Gheorghe Flutur, preşedintele CJ > Suceava este cea de-a patra gazdă a summitului, după Bucureşti, Cluj-Napoca şi Alba Iulia

 Ediţia a IV-a a summitului „Repatriot 2019” va fi găzduită de judeţul Suceava. Manifestarea va avea loc în perioada 3-6 octombrie 2019, în vederea susţinerii financiare a evenimentului din bugetul judeţean urmând a fi alocată suma de 80.000 de lei. Banii vor fi orientaţi spre plata cazării a 30 de invitaţi şi a mesei oficiale pentru 250 de invitaţi, participanţi la gala anuală „Top 100 de români de pretutindeni”, dar şi pentru suportarea contravalorii suvenirurilor simbolice, specifice zonei.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, prin implicarea Consiliului Judeţean în calitate de partener în proiect, cei peste 300 de oameni de afaceri ar putea fi „adevăraţi ambasadori ai Bucovinei în ţările în care aceştia trăiesc şi îşi desfăşoară activitatea”, summitul constituind, potrivit lui, „o oportunitate de a promova judeţul Suceava”.

„Anul trecut a fost organizat la Alba Iulia, pentru 2019 propunerea este să fie la Suceava. Este vorba despre o dezbatere a mediului de afaceri, în special, una despre investiţii şi iniţiative «acasă», în ţară. S-a arătat multă lume interesată, iar eu cred că este un câştig pentru noi să găzduim această manifestare, prilej cu care va fi organizată şi gala «Top 100 de români din diaspora»” a precizat preşedintele CJ Gheorghe Flutur.

Ediţiile anterioare ale summitului „Repatriot” au fost organizate în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Alba Iulia. Proiectul se adresează românilor din diaspora „care doresc să se reconecteze cu ţara, prin conştientizarea importanţei rolului pe care îl au sau îl pot avea aceştia în dezvoltarea României”. Deliberativul judeţean a aprobat acordul de colaborare dintre CJ Suceava şi Fundaţia „Romanian Bussines Leaders”, printre obiectivele acordului numărându-se facilitarea dialogului între mediul de business românesc şi antreprenorii din diaspora, în scopul atragerii de noi investiţii în România, precum şi facilitarea transferului de modele de afaceri de succes în ambele sensuri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: