Reînscrierea preşcolarilor în grădiniţe începe în data de 6 mai

> Înscrierea copiilor nou-veniţi se va desfăşura începând cu 21 mai > În judeţ sunt disponibile peste 19500 de locuri în grădiniţele din învăţământul de masă şi aproximativ 1000 de locuri în învăţământul particular

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat că pentru anul şcolar 2019-2020 sunt prevăzute 19599 de locuri în unităţile de învăţământ preşcolar de masă şi 1003 locuri în învăţământul preşcolar particular.

El a spus că în învăţământul de masă sunt prevăzute 875 de grupe de preşcolari în cele 350 de grădiniţe cu program normal şi 25 de grădiniţe cu program prelungit, iar în învăţământul particular sunt 47 de grupe în cele două grădiniţe cu program normal şi cinci grădiniţe cu program prelungit.

Cezar Anuţei a precizat că din totalul grupelor de preşcolari din învăţământul de masă 256 sunt la grupa mică, 298 la grupa mijlocie, iar 321 la grupa mare, locurile fiind repartizate astfel: 5648 la grupa mică, 6674 la grupa mijlocie şi 7277 la grupa mare.

El a mai spus că din totalul grupelor din unităţile de învăţământ preşcolar particular 19 sunt la grupa mică, 14 la grupa mijlocie şi 14 la grupa mare, locurile fiind repartizate astfel: 389 la grupa mică, 299 la grupa mijlocie şi 315 la grupa mare.

În vederea cuprinderii în învăţământul preşcolar a copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a stabilit derularea succesivă a următoarelor etape: din data de 6 mai începe reînscrierea copiilor care frecventează grădiniţa în acest an şcolar şi care doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2019-2020, iar din data de 21 mai se desfăşoară înscrierea copiilor nou veniţi în grădiniţe.

MEN menţionează că orarul reînscrierilor/înscrierilor va fi stabilit de conducerea fiecărei unităţi de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi, eventual, pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Sursa citată precizează că ocuparea locurilor libere după finalizarea procesului de reînscriere se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, astfel: grupa mare, grupa mijlocie şi grupa mică.

„În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice” mai precizează MEN. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: