Gheorghe Flutur a semnat certificatul de urbanism pentru conducta de gaz natural Pojorâta – Vatra Dornei

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, joi, certificatul de urbanism pentru tronsonul de conductă de transport gaze naturale Pojorâta – Vatra Dornei şi a cerut ministrului Economiei, Niculae Bădălău, să iniţieze o hotărâre de guvern prin care aceasta să fie declarată de importanţă naţională.

Potrivit unui anunţ al CJ Suceava, preşedintele Gheorghe Flutur a solicitat ministrului Economiei, Niculae Bădălău, să iniţieze o hotărâre de guvern privind declararea proiectului de investiţii „Conducta de transport gaze naturale DN 250 Pojorâta – Vatra Dornei” ca proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale, prezentând şi argumentele de care trebuie să se ţină cont în acest sens.

Totodată, Gheorghe Flutur a semnat joi certificatul de urbanism pentru acest tronson al conductei de transport gaze naturale.

„Conducta Pojorâta – Vatra Dornei este definită ca fiind etapa a II-a a conductei de transport gaze naturale Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, având o lungime de 26,394 km.

„Aştept să se deblocheze cât mai curând realizarea acestei investiţii, de importanţă naţională, vitală pentru întreaga zonă” a spus Flutur.

De subliniat este că preşedintele Consiliului Judeţean a arătat în ultima perioadă că doar declararea acestei investiţii de importanţă naţională poate activa mecanismul prevăzut de o lege din 2016, prin care lucrările se pot realiza chiar dacă terenul necesar este în litigiu. El consideră că aceasta este singura soluţie pentru ca investiţia la conducta de gaz natural spre Vatra Dornei să poată să înceapă imediat, pentru că, potrivit lui, alte variante luate în calcul de parlamentarii PSD de Suceava nu vor putea să deblocheze proiectul într-o perioadă de timp rezonabilă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: