Cătălin Nechifor:

PSD s-a mobilizat astfel încât să nu se acorde pensionarilor nicio creştere a pensiilor până la 1 septembrie 2019

Pro România a avut o victorie de etapă în Comisia pentru Drepturile Omului, unde s-a votat ca punctul de pensie să fie de 1.875 lei de la 1 ianuarie 2019

Deputatul de Suceava al Pro România, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că PSD s-a mobilizat pentru a respinge în Comisia de Muncă amendamentul Pro România prin care punctul de pensie să crească de la 1 ianuarie 2019 la valoarea de 1.875 de lei şi nu de la 1 septembrie 2021.

„Dacă la pensii Pro România a reuşit o victorie de etapă în Comisia pentru Drepturile Omului care a votat ca majorarea punctului de pensie la 1.875 de lei prevăzută pentru 1 septembrie 2021 să se aplice de la 1 ianuarie 2019, la Comisia de Muncă, parlamentarii PSD şi ALDE s-au mobilizat şi au respins acest amendament” a spus Nechifor.

El a arătat că dacă tot economia merge, nu e bine să fie păcăliţi oamenii.

„Să spunem că anul viitor va fi o creştere zero a punctului de pensie până în septembrie, când se va aplica o mică majorare care, probabil, nu va acoperi nici inflaţia” a declarat Nechifor.

El crede că parlamentarii PSD şi ALDE din Comisia de Muncă şi-au bătut joc de pensionari şi s-a rămas pe formula iniţială, cea în care pensia nu va avea nicio creştere de la 1 ianuarie, ci doar de la 1 septembrie.

Nechifor a arătat că, de fapt, majorările prevăzute de PSD la pensii pot fi corelate cu datele când vor avea loc alegeri în 2019 şi 2020.

Liderul Pro România a mai declarat că majoritatea PSD – ALDE nu a mai venit cu legea pensiilor în Parlament pentru votul final, pentru că nu avea siguranţa că va obţine majoritatea voturilor.

„UDMR a pus presiune uriaşă pe PSD. Au scos-o (legea – n.n.) miercuri de la votul final chiar dacă bătălia pe amendamente s-a dus în comisii în ziua de marţi” a spus deputatul Pro România.

El crede că majoritatea PSD-ALDE nu are siguranţa că poate obţine voturile necesare pentru adoptarea legii.

„Cert este că în acest moment nici măcar Legea pensiilor nu poate fi votată în Parlament, pentru că UDMR cere multe lucruri, iar PSD nu poate să-şi asume chiar tot. Prin urmare, planul este acela de a da ordonanţă de urgenţă pe aceeaşi motivaţie pe care o folosesc şi la coduri, anume aceea că, fiind final de an, de sesiune parlamentară nu mai este timp, pentru că vine presiunea legată de 1 ianuarie” a arătat Cătălin Nechifor.

El crede că astfel e posibil ca PSD să paseze Parlamentul în ceea ce priveşte această lege, iar Guvernul să emită o OUG pentru a scăpa de presiunea UDMR. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: