Băişanu despre modificările legilor justiţiei:

De ce legislaţia care este şi în alte ţări europene nu se poate implementa la noi?

Vicepreşedintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu, a declarat, la Antena 3, că în ceea ce priveşte modificările la legile justiţiei trebuie ca şi în România să se poată implementa măsurile care sunt în legislaţiile altor ţări europene.

El a spus că reprezentanţii Comisiei pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), care se află acum în România pentru a analiza aceste modificări legislative, vor şti să discearnă ceea ce este corect şi ceea ce nu.

„Sunt convins că oamenii aceia care vin să vadă despre ce e vorba sunt bine educaţi şi nu vor înghiţi hapuri”, a spus Băişanu.

El a menţionat că el predă studenţilor săi politici comparate şi că întotdeauna i-a făcut plăcere să le ofere, pe acelaşi sistem, dar pe ţări diferite, comparaţii între legi care sunt în Europa.

„Am văzut multe diferenţe. Acum m-am apucat şi vreau să arăt ce este în Europa şi ceea ce vrem noi să facem prin noul Cod Penal care este şi în Germania, Franţa, Italia. De ce la noi nu se pot implementa şi de ce acolo există?”, a întrebat Băişanu.

El crede că în România nu există buni comunicatori pe această chestiune.

„Arăţi ce e în Italia şi ce vrei să faci şi tu şi că seamănă cu ceea ce este în Franţa, Italia, Anglia şi aşa mai departe, inclusiv în America. În momentul acela poporul român va înţelege de ce dacă se poate în alte state ale lumii, de ce nu se poate în România”, a spus Băişanu.

El a menţionat că i se pare normal ca membrilor Comisiei de la Veneţia să li se prezin-te şi greşelile şi care sunt căile de urmat pentru rezolvare.

„Să punem odată punct discuţiilor pro şi contra care nu aduc decât rău României şi cetăţenilor care astăzi se judecă în ţara lor pe o serie de aberaţii în legislaţie”, a conchis Băişanu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: