Primele opt autoturisme electrice Peugeot iON au sosit ieri în Suceava

> După cele zece biciclete electrice venite anterior, aşteptate sunt încă trei autoturisme electrice, precum şi două furgonete, o automăturătoare şi o autocisternă electrice

 Ieri, la sediul Primăriei Suceava au ajuns cele dintâi opt autoturisme electrice, în cadrul unui proiect cu fonduri elveţiene implementat de municipiu, a anunţat primarul Ion Lungu. „Au venit, primele opt autoturisme electrice, urmează să ajungă şi celelalte trei, precum şi autofurgonetele. Urmează să prezentăm modul de funcţionare a acestor 11 maşini electrice, precum şi repartizarea lor” a declarat şeful executivului, menţionând că acestea se adaugă celor zece biciclete electrice din dotarea Poliţei Locale. Lungu spune că actualele autovehicule din dotarea autorităţilor administraţiei publice locale sunt vechi de 8-10 ani, iar, după o inventariere, ele vor fi redistribuite, în primul rând, instituţiilor de învăţământ din subordinea Primăriei. Cele două furgonete electrice urmează a intra în dotarea Direcţiei de Administraţie a Pieţelor şi Direcţiei de Asistenţă Socială, iar autocisterna electrică va fi orientată spre Direcţia Domeniului Public.

Tot ieri, primarul Ion Lungu a făcut cunoscut că licitaţia pentru achiziţionarea a cinci autobuze de capacitate mică a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Suma licitată este de 4,78 de milioane de lei, economisită din finanţarea nerambursabilă elveţiană de care au beneficiat autorităţile sucevene. Reamintim că Primăria implementează proiectul „Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, parte a Programului de cooperare elveţiano-român. Proiectul cu finanţare elveţiană nerambursabilă prevede achiziţionarea a zece biciclete electrice şi a 11 autoturisme electrice la care se adaugă două furgonete, o automăturătoare şi o autocisternă electrice. În proiect este inclusă amenajarea a 56 de locuri de parcare destinate autovehiculelor electrice, precum şi a 28 de puncte de încărcare a acumulatorilor. Valoarea proiectului este de 3,11 milioane de franci elveţieni, 85% reprezentând finanţare nerambursabilă, iar 15% contribuţie financiară de la bugetul local sucevean. În acelaşi cadru, al Programului de cooperare elveţiano-român, municipiul are în curs de implementare proiectul „Management modern şi eficient al iluminatului public”. Bugetul total al acestuia este de 27 de milioane de lei, contribuţia proprie a municipiului Suceava fiind de 4,96 milioane de lei. Modernizarea presupune înlocuirea a 3.816 corpuri de iluminat şi amenajarea unui sistem de telegestiune la sediul Primăriei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI