CARTONAŞUL GALBEN

Strugurii acri

În jocurile sportive un lucru este clar. Pentru că sunt jocuri, inevitabil cineva pierde şi cineva câştigă. Lucru verificat este acela că nu poţi să fii victorios tot timpul şi trebuie să înveţi să câştigi elegant şi să te recunoşti învins cu demnitate.

Au apărut echipe de top care, după ce au pierdut, au afirmat că nici nu voiau să câştige şi că succesul nu era un obiectiv. Echipele de top au pe ordinea de zi întotdeauna victoria, în orice competiţie, şi faptul că nu recunosc acest lucru este ca în poanta cu vulpea care, dacă nu a ajuns la struguri, a spus că sunt acri.

Mai interesant este faptul că formaţiile de calibru din România se plâng tot timpul: că terenul era o mocirlă, că era în pantă, că erau capcane, că mingea era pătrată. În mod cert, într-un meci, toţi cei 22 de jucători evoluează pe aceeaşi suprafaţă de joc, aşadar condiţiile sunt la fel pentru toţi. Nu mai menţionăm faptul că fotbalul se joacă pretutindeni pe glob, şi în deşert, şi la Cercul Polar, şi nu credem că în aceste locuri terenurile sunt mese de biliard.

Ce putem spune este faptul că există fotbalişti mai puţin norocoşi care „mănâncă” pământul pentru un salariu şi o felie de pâine mai albă şi există fotbalişti norocoşi care au uitat zilele în care mâncau pâine cu sare şi care nu mai ştiu să facă anumite calcule în lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: