Un nou ambulatoriu integrat al Spitalului Judeţean Suceava va fi construit cu 38,5 milioane de lei

> Gheorghe Flutur: Este o investiţie curajoasă, care va aerisi relaţia cu pacientul

 Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi, indicatorii tehnico-economici şi studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou ambulatoriu integrat al Spitalului Judeţean Suceava, cu suma de 38,5 milioane de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că ambulatoriul SJU Suceava, care are 970 mp, nu mai răspunde necesităţilor actuale.

El a spus că noul ambulatoriu va fi construit într-o clădire separată, cu o suprafaţă totală de 4.070 mp, şi va avea patru etaje unde vor fi amenajate cabinete de consultaţii, săli de intervenţii, dar şi camere cu paturi pentru internări de o zi pentru toate specialităţile din spital.

„Este o investiţie foarte curajoasă. Aeriseşte relaţia cu pacientul şi creşte gradul de adresabilitate la spital” a spus Flutur.

El a menţionat că CJ Suceava va aloca în acest an aproape 20 de milioane de lei Spitalului Judeţean Suceava, dintre care 13 milioane de lei pentru noul ambulatoriu, urmând ca această investiţie să se finalizeze în 2019.

Totodată, Gheorghe Flutur a anunţat că se lucrează la realizarea unei legături între cele două corpuri ale SJU Suceava care sunt despărţite de bulevardul principal al municipiului. El a spus că s-au luat în discuţie varianta unei subtraversări şi a unei traversări supraterane, dar se pare că soluţia mai utilă este cea a unei traversări subterane, prin care să poată pătrunde şi autovehicule.

Mai mult, Flutur a declarat că se vor regândi şi parcarea, şi curtea interioară a Spitalului Judeţean Suceava, astfel încât aceasta să fie reconfigurată pentru evitarea blocajelor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: