Modernizarea DN 18 între Iacobeni şi Moisei se va încheia peste doi ani

dn18> CNADNR a semnat contractul de execuţie

 Compania Naţională de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din România a anunţat că marţi, 21 iulie 2015, a fost semnat contractul „Proiectare şi Execuţie Reabilitare DN 18 Moisei – Iacobeni pentru remedierea lucrărilor existente şi finalizarea lucrărilor rămase de executat la lotul Şesuri – Cârlibaba km 180+850 – km 199+400”.

Contractul a fost atribuit în urma finalizării procedurii de achiziţie publică (licitaţie deschisă), conform OUG 34/2006, Asocierii SC AUTOTEHNOROM SRL – SC OPR ASFALT SRL – SC RUTIER­CONEX XXI SRL şi are o valoare totală de 54.295.957,72 lei fără TVA.

Finanţarea proiectului este asigurată de Banca Europeană de Investiţii şi Guvernul României.

Durata contractului este de 48 de luni, din care 24 de luni proiectarea şi execuţia lucrărilor (din care 120 de zile proiectare) şi 24 luni perioada de garanţie.

DN 18 a intrat într­un program de modernizare cu finanţarea asigurată prin BEI în anul 2011, iar pe tronsonul Moisei – Iacobeni, de 89 de kilometri, lucrările au fost atribuite companiei Shapir Structures, din Israel, şi aveau ca termen de finalizare data de 31 august 2013.

Contractul cu Shapir, în valoare de 81 de milioane euro, a fost însă reziliat în mai 2014, pentru că nu s­au executat lucrările, iar fostul ministru al transporturilor Dan Şova anunţa că, până la stabilirea altei firme care să lucreze la acest proiect de modernizare, drumul va fi reparat cu mijloace proprii ale CNANDR.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI