Bach şi Beethoven interpretaţi de elevi

scan-viceol0002Iubitorii de muzică clasică s-au bucurat de un eveniment cultural aparte pe 2 februarie a.c. Într-o atmosferă propice unei manifestări de înaltă ţinută, auditoriul s-a delectat cu piese semnate de mari compozitori ai lumii, interpretate la pian de Nicolae Constantinescu, elev la Colegiul Naţional „Dinu Lipatti” din Bucureşti, elev al binecunoscutului profesor Victor Lipan (cu piese din Franz Liszt, Ludwig van Beethoven); Maia Hriţcu, elevă în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Suceava, elevă a fostei profesoare Ala Bivol, actualmente a profesoarei Laura Pintileac (cu piese din creaţia lui Chopin), Emilian Găină, elev la aceeaşi şcoală suceveană, şi Pînzari Sebastian (ei au interpretat din creaţiile lui Beethoven, Liszt). Maia Hriţcu şi Emilian Găină au interpretat împreună „Ansamblu la patru mâini” de Beethoven. Asistenţa, alcătuită din părinţi, profesori de muzică şi melomani, a aplaudat interpretările tinerilor care sperăm să aibă un viitor în muzica clasică românească.

Elevul Nicolae Constantinescu, vorbind publicului, a ţinut să evidenţieze că muzica, în special creaţia marilor compozitori, înseamnă pentru el totul; el speră să ajungă într-o mare orchestră simfonică din lume, amintind oraşele Viena şi Londra.

Fundaţia muzicală „Gama” (organizatoarea evenimentului de la Cafeneaua Salzburg din Suceava) vrea să sprijine tinerele talente, viitoare valori ale muzicii clasice. De menţionat faptul că spectacolul oferit de elevi pe alocuri a atins profesionalismul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: