Suceava

„Nordic skate park” va fi deschis cu două luni de întârziere

> Pistele de lângă Patinoarul artificial ar fi trebuit inaugurate pe Ziua copilului, însă au intervenit două nerespectări de termene > După darea în folosință a amenajărilor pentru skateri și rolleri, polițiștii locali îi vor sancționa pe cei care nu se conformează interdicției de a folosi „pietonalul” din zona centrală
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, anunță finalizarea lucrărilor de la parcul pentru rolleri și skateri, deși precizează că acesta tot nu va putea fi pus la dispoziția amatorilor întrucât… „mai sunt unele probleme”, precum fragilitatea pistelor, ca urmare a betonului care mai are nevoie de timp pentru „maturare”. Astfel, după amânări succesive, deschiderea oficială a skate parkului sucevean este programată pentru data de 30 iulie.
 

„În sfârșit, au fost finalizate lucrările la skate parkul de lângă Patinoar. Sigur, mai sunt niște probleme de mică anvergură, dar lucrarea în sine este terminată. Vom face o inaugurare oficială pe data de 30 iulie 2014. Nu mai repede, pentru că acolo există piste și trambuline pentru bicicliști, pentru cei cu skateboard sau cu role, iar acel beton trebuie să se matureze măcar încă două săptămâni” a arătat Lungu. Primarul le cere celor care sunt pasionați de aceste sporturi să nu mai folosească esplanada din fața Casei Culturii, care este zonă de promenadă. De altfel, edilul-șef a făcut cunoscut că, după inaugurarea amenajărilor pentru skateri și rolleri, polițiștii locali îi vor sancționa pe cei care nu se conformează interdicției. „Primăria s-a ținut de cuvânt, dar sper ca de cuvânt să se țină și cei care practică acest sport, pentru că, pe lângă faptul că, în zona centrală, deranjează pe copiii cu bunici, se distruge și granitul pus la suprafață. Acum au unde să meargă și vom da în sarcină celor de la Poliția Locală să interzică accesul în zonă, având în vedere că dăm în folosință această nouă lucrare” a declarat Ion Lungu. „Nordic skate park” se află în preajma Patinoarului artificial de pe strada Universității, contractul de finanțare, în valoare de 591.537 lei, fiind semnat cu societatea de construcții Civica Grup Suceava. În prezent, skaterii și rollerii folosesc esplanada Casei Culturii, unde se spune că îi deranjează pe sucevenii ieșiți la plimbare și, pe deasupra, distrug și pavimentul. Conform proiectului inițial, suprafața ocupată de viitoarea amenajare este de 2.426 mp. Pista de rulare de beton armat are 1.156 mp, spațiul verde, 380 mp, iar suprafața ocupată de activități conexe este de 490 mp.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: