Potrivit Direcției Silvice

Tăierile ilegale de arbori s-au diminuat cu peste 55%

> Anul trecut, doborârile abuzive au fost de 1 mc/100 ha de pădure, Suceava fiind cu mult sub media pe țară, de aproape 12 mc
 

Volumul total al arborilor tăiați ilegal s-a diminuat semnificativ, scăzând la 55% în anul 2013, comparativ cu 2012, se arată într-o informare a Direcției Silvice Suceava. „Principalul indicator al stării contravenționale și infracționale, care caracterizează integritatea fondului forestier administrat de Direcția Silvică Suceava, îl reprezintă volumul arborilor tăiați ilegal” se arată în situația citată, potrivit căreia același procentaj a fost înregistrat și în cazul „volumului tăiat ilegal și nejustificat de către pădurari”, prin procesele-verbale de constatare a contravențiilor infracțiunilor silvice. Astfel, dacă se raportează volumul total tăiat ilegal în anul 2013, respectiv cel de 4.381 mc, la suprafața administrată de către Direcția Silvică Suceava, cea de 345.489 ha, se concluzionează că volumul total tăiat ilegal la un hectar de pădure este de doar 0,01 metri cubi. „Raportat la 100 de hectare, volumul total tăiat ilegal este de 1 metru cub pe 100 de hectare de pădure, ceea ce poziționează instituția noastră cu mult sub media înregistrată la nivel național, care este de 12,9 metri cubi pe 100 hectare” se precizează în informarea Direcției Silvice. În anul 2012, în pădurile administrate de Direcția Silvică Suceava, pagubele făcute prin doborârile ilegale și nejustificate de arbori s-au ridicat la peste 750.000 de lei, pentru ca, în 2013, acestea să coboare la circa 463.000 de lei. Contravaloarea volumului nejustificat de masă lemnoasă a fost imputată personalului silvic care nu și-a îndeplinit în totalitate atribuțiile privind paza fondului forestier.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI