La Concursul internațional studențesc de calculatoare „Hard & Soft”

14 echipaje din România, China, Ucraina, R. Moldova și Germania

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava organizează cea de-a XXI-a ediție a Concursului internațional studențesc de calculatoare „Hard & Soft”, în perioada 12-17 mai.
 

La ediția din acest s-au înscris 14 echipaje, 9 echipaje din țară (Cluj-Napoca și Oradea cu câte un echipaj, București, Timișoara, Iași și Suceava cu câte două echipaje) și 4 echipaje din străinătate (Beihang – China, Cernăuți, Chișinău și Ilmenau – Germania). „Echipele formate din câte 4 studenți vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate, care vor necesita cunoștințe avansate din domeniile știința calculatoarelor, inginerie electronică și automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfațare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare și nu numai. Juriul acestei ediții îi are în componență pe Timothy Hall, de la Universitatea din Limerick, Irlanda (președinte), Ciaran MacNamee, Kevin Johnson de la aceeași universitate, Florin Prutianu și Kristijan Videc de la ServiceXpert GmbH München, Germania, în calitate de membri” au precizat organizatorii. Prezentarea practică a temelor-proiect, despre care organizatorii promit că va fi „un adevărat spectacol al produselor la cheie, puse în funcțiune”, va avea loc vineri, 16 mai, începând cu ora 14, în atriumul din Corpul E, iar festivitatea de premiere se va desfășura în aceeași zi, de la ora 16, în aula din corpul E al USV. „Concursul «Hard & Soft» a devenit o competiție internațională respectabilă” Competiția se adresează studenților seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii, automaticii și își propune „să testeze competențele tehnice hardware și software și de relaționare socială ale viitorilor ingineri”. „Concursul a debutat în 1994, cu sprijinul profesorului John Milner de la City University din Londra, în calitate de președinte al juriului pentru primele 9 ediții. Începând din anul 2003, coordonarea activității de jurizare a fost asigurată de profesorul Timothy Hall de la Universitatea din Limerick, Irlanda. Concursul „Hard & Soft” a devenit o competiție internațională respectabilă, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studențești. De-a lungul timpului, echipe din principalele centre universitare din România, alături de reprezentanți ai mai multor universități partenere din Europa, s-au confruntat, la Suceava, cu provocări tehnice spectaculoase” mai precizează USV. Competiția beneficiază de sprijinul Ministerului Educației Naționale, al Consiliului Județean Suceava, al Primăriei și al Consiliului Local Suceava, precum și al unor firme care se implică și în organizarea de workshop-uri adresate studenților de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei:

Niciun articol găsit.