Pentru cele 3 proiecte europene aflate la final

Ultimul comandament

Ieri, constructorii și alți factori responsabili s-au întâlnit cu conducerea Primăriei, în ultimul comandament de analizare a mersului lucrărilor aferente celor 3 proiecte pe care municipiul Suceava le derulează cu fonduri europene accesate în cadrul Programului Operațional Regional (POR).
 

Primarul Ion Lungu a precizat că execuțiile se aproprie de sfârșit atât la modernizarea magistralei rutiere care traversează municipiul reședință de la intrarea dinspre Fălticeni la ieșirea înspre Botoșani, la reabilitarea zonei centrale și amenajarea parcărilor subterane, cât și la construirea sediului viitorului centru de conservare a tradițiilor populare. Lungu a spus că, în situația în care se vor mai ivi unele probleme, la fața locului se vor deplasa atât specialiștii executivului, cât și el. „Astăzi a fost ultimul comandament, pentru că, așa după cum se poate vedea, lucrările sunt puține și nu are rost să mai deranjăm oamenii. Dacă va fi cazul voi merge eu pe teren, în așa fel încât să mă asigur că la data de 1 decembrie vor fi finalizate lucrările la parcajele subterane. Într-o săptămână va fi gata ridicatul capacelor de canal de pe axul principal rutier și marcarea rutieră. La fel, pe încheiate este și execuția de la centrul de conservare a tradițiilor populare”, a declarat, ieri, Ion Lungu. Reamintim că inaugurarea oficială a parcărilor subterane este prevăzută pentru 1 decembrie, cele două sectoare având 108 locuri și, respectiv, 55 de locuri. Proiectul are valoarea totală de 37,8 milioane lei, dintre care 29,8 milioane lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă. Lucrările de amenajare au fost câștigate la licitație de firma suceveană General Construct. Proiectul „Reabilitare străzi, pod și pasaj, modernizare parcuri și creare de stații modulare de transport în comun în municipiul Suceava” are valoarea de 66,5 milioane de lei, dintre care 54,5 milioane de lei reprezintă asistență financiară nerambursabilă. Contractul pentru execuție a fost semnat cu asociația de firme Conbucovina, Florconstruct, Cominco și Symmetrica care au câștigat licitația cu o ofertă de aproximativ 40 de milioane de lei. Centrul pentru conservarea tradițiilor populare, lucrare adjudecată de firma suceveană Muha, este ridicat în apropierea patinoarului artificial și are demisol, parter, două etaje și mansardă. Lucrările au fost prevăzute a se desfășura pentru suma de 4,9 milioane lei fără TVA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: