Artistul plastic Carmel Georgescu își dăruiește culorile

Inaugurată la finele săptămânii trecute, cu ocazia sărbătoririi „Zilei Hispanității” la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, expoziția de pictură a artistului plastic Carmel Georgescu, rămâne deschisă publicului iubitor de compoziții cu forme și culori până la sfârșitul lunii octombrie, în holul de la etajul I din Corpul A al instituției de învățământ superior din Suceava, informează, într-un comunicat de presă, lector univ. dr. Cătălina Pînzariu.
 

„Numele meu este Carmel Georgescu. Sunt pictor pentru că mâinile mele au primit binecuvântarea culorii. De când mă știu, am visat în culori și, pentru ca să reușesc să împart acest lucru cu toată lumea, Dumnezeu mi-a dăruit un har. Acela de a aduce culorile din visurile mele pe pânză. Este adevărat că nu toți reușesc să pătrundă sensul unui roșu intens, însă cred că oricine îl poate ține minte și-l poate lua în visul lui. Cred cu tărie că fără albastru mi-ar fi și mie, și dumneavoastră, mai greu să sperăm. Și mai cred că viața poate fi înțeleasă privind înapoi, dar trebuie trăită privind înainte. Aș vrea să vă rog ca atunci când priviți tablourile mele să încercați să treceți dincolo de povestea pe care ele o spun, să adunați în palme și-n suflet lumina lor și să o păstrați pentru visurile voastre! Astfel, veți primi darul pe care Dumnezeu a vrut să-l dăruiască lumii prin mâinile și sufletul meu. Avem libertatea de a ne trăi viața așa cum dorim, cu bunul-simț dăruit de Dumnezeu, cu delicatețea înnăscută a sufletelor noastre, fără să facem rău altora și nouă înșine, în iubire pură și fără condiții. Vă dăruiesc culorile mele pentru visurile voastre…”, transmite Carmel Georgescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: