Baza de impozitare rămânând aceeași

La Suceava, încasări și impozite locale cu un sfert mai mici față de anul anterior

> Edilul-șef Ion Lungu este împotriva trecerii colectării acestora de ANAF, întrucât „Primăria trăiește din taxe și impozite pe proprietate”
 

În luna septembrie, în contul impozitelor și taxelor locale, Primăria Suceava a încasat 4,6 milioane lei, față de 6 milioane lei în luna corespunzătoare a anului 2011, sumă cu aproape 25% mai mică. Primarul Ion Lungu anunțat ieri, într-o conferință de presă, că în ciuda intrărilor diminuate administrația locală a reușit să achite rata și dobânda la creditul din cadrul proiectului „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, precum și cofinanțările aferente proiectelor POR în derulare. „Este mai puțin față de anul trecut, în condițiile în care baza de impozitare a fost aceeași. Totuși, este o sumă bună, care ne-a permis să plătim creditul la «Utilități și mediu» și să fim cu plata la zi în ceea ce privește cofinanțările aferente proiectelor cu fonduri europene, pe care le urmărim tot timpul, în ideea de a nu avea incidente de genul respingerii unor noi proiecte pe care vrem să le promovăm”, arată ocupantul fotoliului din Areni. În intervalul care s-a scurs din anul 2012, din taxe și impozite pe proprietate, în vistieria municipală au intrat 26 de milioane lei. Edilul-șef este împotriva trecerii colectării acestora de Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF), întrucât „Primăria trăiește din taxe și impozite pe proprietate”. „Dacă discutăm despre veniturile proprii, principala sursă, la Primărie, sunt impozitele și taxele pe proprietate. În măsura în care acestea se vor transfera la bugetul de stat, va fi o mare problemă, pentru că afectată va fi lichiditatea, asigurarea de cash flow pentru administrațiile locale”, a declarat primarul Sucevei. În evidențele fiscale ale executivului local sucevean figurează 58.898 de clădiri, după cum urmează: prime clădiri în afara celei de domiciliu sunt 6.167; a doua clădire – 1.189, a treia clădire în afara celei de domiciliu – 652. Clădiri cu suprafețe mai mari de 100 mp sunt 2.242, iar de peste 150 mp – 1311.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: