În săptămâna „Școala altfel”

Cetatea, muzeele și casele memoriale au avut peste 22.000 de vizitatori, 15.500 fiind plătitori de bilete

Datorită săptămânii “Școala altfel”, care a inclus printre activități și vizite la obiective istorice, muzee și case memoriale din județul Suceava, acestea au avut peste 22.000 de vizitatori în perioada 2-7 aprilie, peste 15.500 fiind plătitori de bilete.
 

Se poate spune astfel că „Școala altfel” a contribuit financiar la creșterea bugetului de venituri proprii al Muzeului Bucovinei, dar importanța acestor vizite constă în altceva, nu în bani, în opinia directorului MB, Emil Ursu: „Pentru mine nu sunt importanți banii, important este faptul că tinerii au venit în muzee și o mare parte din ei vor reveni în ele”. În perioada menționată, o zi importantă a fost 3 aprilie, „Ziua fără TV”, marcată în toată țara, când în muzeele sucevene au intrat fără bilet circa 7200 de persoane (intrarea fiind gratuită în acea zi în toate muzeele). Cel mai vizitat obiectiv în perioada „Școlii altfel” a fost Cetatea de Scaun, care a avut 8240 de vizitatori, dintre care 5700 au plătit bilet de intrare. Cu 7000 de vizitatori urmează Muzeul de Științele Naturii Suceava, apoi Muzeul de Istorie Suceava, cu 4345 vizitatori. Peste 1600 de persoane, elevi, părinți și profesori, au vizitat Muzeul Satului Bucovinean de la Cetate, alte peste 1000 au fost la Hanul Domnesc din Suceava. Casele memoriale „Simion Florea Marian” din Suceava, Ciprian Porumbescu-Stupca, „Nicolae Labiș” din Mălini și „Eusebiu Camilar” din Udești au fost vizitate de peste 1700 de persoane. La Muzeul de Istorie din Siret au intrat în perioada 3-6 aprilie 168 de persoane, care au plătit bilet. Reamintim că în săptămâna intitulată de MECT „Școala altfel”, toții elevii au fost prezenți în clase, pentru a participa la activități extracurriculare extrașcolare, dar și în afara lor, vizitând muzee și instituții reprezentative din județ și mergând în excursii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: