Mediul de afaceri sucevean nu mai crede în promisiuni electorale deșarte

> IMM cer de 4 ani acordarea de facilități fiscale pentru perioada de criză, însă, până acum, mai nimeni nu le-a băgat în seamă, arată Luminița Chihai, vicepreședinte al FPIMM Suceava
 

În preajma primei campanii electorale din acest an, mediul de afaceri sucevean îi avertizează pe politicieni să nu se lanseze în promisiuni deșarte și fără acoperire. Liliana Agheorghicesei, președintele Federației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (FPIMM) Suceava, a declarat ieri, într-o conferință de presă, că IMM participă în mod covârșitor la alimentarea bugetului de stat și că acestea nu trebuie exploatate electoral. „Trebuie să venim cu măsuri clare din partea mediului de afaceri, pentru a nu permite celor care vor intra în campania electorală să facă propuneri nejustificate sau imposibil de atins. Întreprinderile mici și mijlocii contribuie în proporție de circa 90% la bugetul național, ceea ce înseamnă că toate promisiunile electorale sunt făcute pe seama acestui buget al țării noastre”, a subliniat Agheorghicesei. La rându-i, vicepreședintele Luminița Chihai a prezentat un pachet de propuneri legislative pe care, în fiecare an, Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii le-a înaintat guvernului și care prevede acordarea de facilități fiscale pentru IMM. Chihai a reliefat că acestea se impun cu atât mai mult a fi stabilite cu cât România se află în al patrulea an de criză. Vicepreședintele Federației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Suceava a recunoscut că, până cum, respectivele propuneri nu au fost luate în seamă, însă există toate șansele ca facilitățile să fie parte a noii legi a IMM, mai ales că 2012 este un an cu alegeri. „Singurul lucru pe care l-am obținut, meritul fiind în totalitate al CNIMMR, este eliminarea, după îndelungi presiuni, a impozitului minim, acel impozit forfetar”, a spus Luminița Chihai. În cauză sunt 15 propuneri, printre care creșterea sumelor acordate pentru înființarea și dezvoltarea IMM; adoptarea unui sistem de recuperare a TVA; revenirea la deducerea integrală a cheltuielilor cu combustibilul; relansarea programului investițional, creșterea absorbției fondurilor comunitare și reducerea cu minim 25% a numărului de impozite pentru întreprinzători.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: