Deși fost încadrată de MECT în categoria universităților fără activitate de cercetare

Universitatea Suceava are reprezentanți în Consiliul Național al Cercetării Științifice !

Profesorii universitari Maria Rădoane și Mihai Dimian de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava au fost aleși în comisiile de specialitate ale Consiliului Național al Cercetării Științifice din România, fapt care confirmă prestigiul în munca de cercetare, consideră rectorul universității, Adrian Graur.
 

„Această reușită confirmă prestigiul de care se bucură cercetarea efectuată în universitatea suceveană, nicio altă universitate centrată pe educație neavând reprezentanți în aceste comisii și numai 10 din cele 22 de universități centrate pe educație și cercetare științifică fiind reprezentate la acest nivel, majoritatea cu un singur reprezentant. Această recunoaștere națională reprezintă un nou argument în ceea ce privește încadrarea greșită a Universității «Ștefan cel Mare» din Suceava în categoria universităților centrate doar pe educație”, a declarat rectorul Graur. Reamintim că universitatea suceveană a fost încadrată de MECT în categoria universităților centrate doar pe educație, fiind astfel clar dezavantajată financiar, dar și la numărul de locuri bugetate pentru masterat, deși are o activitate bogată în cercetare, ceea ce a determinat conducerea universității să dea în judecată Ministerul Educației. „Neîmpărțirea producției științifice a unei universități la numărul de cadre universitare care au produs respectivele rezultate, alături de folosirea unor indicatori ce avantajează în mod clar științele exacte, în condițiile în care Universitatea «Ștefan cel Mare» nu desfășoară programe de studiu în acele domenii, au fost factorii principali ce au generat o astfel de clasificare injustă a universității sucevene”, a explicat prof. univ. dr. ing. Adrian Graur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: