Sute de elevi încep azi manifestările dedicate lui Moș Crăciun

Peste 350 de elevi din municipiul Suceava participă astăzi la parada copiilor costumați în Moș Crăciun și Crăciunițe, denumită ”Urările lui Moș Crăciun”, informează inspector Tatiana Vântur.
 

Elevii se vor aduna, alături de profesorii lor, la sediul Inspectoratului Școlar Suceava, de la ora 10, având ca invitați colegii de la Grupul folcloric ”Străjăncuța” (Școala Straja) și ”Plai bucovinean” (Grupul Școlar Dorna Candrenilor). Tot astăzi, între orele 12 și 16, la Iulius Mall, are loc Festivalul datinilor și obice-iurilor pentru sărbătorile de iarnă – organizat de IȘJ Suceava, Palatul Copiilor Suceava și cluburile copiilor din județ, cu participarea formațiilor artistice din toate zonele județului. Vor evolua ansamblurile „Timineanca” de la Școala cu Clasele I-VIII Fundu Moldovei și Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc; „Plaiurile Dornelor” de la Clubul Copiilor Vatra Dornei; „Plai Bucovinean”, Clubul Copiilor Vatra Dornei, filiala Dorna Candrenilor, „Străjăncuța” – Școala cu Clasele I-VIII Straja, „Ciobănașul”, Clubul Copiilor Rădăuți. Vor mai fi prezente Grupul de datini și obiceiuri de iarnă de la Clubul Copiilor Gura Humorului, Formația de datini drăgușenene – Școala cu Clasele I-VIII Drăgușeni, Grupul de colindători de la Școala cu Clasele I-VIII „Dimitrie Păcurariu” din Șcheia, Palatul Copiilor Suceava, Școala cu Clasele I-VIII „Miron Costin” Suceava, Grupul vocal-folcloric de la Școala „Iraclie Porumbescu” din Frătăuții Noi, Corul „Ștefan cel Mare” al colegiului cu același nume și Corul Seminarului „Mitropolit Dosoftei” Suceava. În festival participă peste 400 de elevi din județ. Colinda colindelor, pe 22 decembrie Evenimentele de mai sus sunt organiza-te în cadrul unor proiecte educative specifice sărbătorilor de iarnă, cu implicarea IȘJ. Lor li se adaugă ”Colindă Suceava”, spectacol de colinde organizat de Centrul Cultural Bucovina, Consiliul Județean Suceava și IȘJ Suceava, din 16 și până în 23 decembrie 2011, la ora 17, pe esplanada din fața Consiliului Județean Suceava. Participă formații artistice de la Școala Nr. 1 Suceava, Palatul Copiilor Suceava, școlile nr. 3 și nr. 8 Suceava, școlile Șcheia, Moara, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava. ”Colinda colindelor” este un alt spectacol organizat de Centrul Cultural Bucovina și Consiliul Județean Suceava, pe 22 decembrie 2011, de la ora 17, pe scena amenajată în parcarea Iulius Mall, participarea fiind deschisă tuturor formațiilor din municipiul Suceava și din județ. La sediul IȘJ au loc programul de colin-de și obiceiuri de iarnă intitulat ”Colinde, colinde”, care se desfășoară până pe 23 decembrie, o expoziție de măști tradiționale de iarnă – ”Măști populare, tradiții din Bucovina”, care poate fi vizionată până pe 15 ianuarie. Până pe 15 ianuarie va fi deschisă expoziția ”Feerie de iarnă”, care cuprinde felicitări de sărbători.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: