Ministrul sănătății s-a ținut de promisiune

71 de milioane lei pentru spitalul nou de la Fălticeni

Primul milion va fi alocat în acest an Ministrul sănătății, Cseke Attila, s-a ținut de promisiunea făcută în timpul vizitei de la Fălticeni de a da niște bani pentru noul spital de acolo, anunțând pe site-ul ministerului că va aloca acestuia circa 71 milioane de lei.
 

Acești bani ar ajunge pentru finalizarea lucrărilor de construcție și pentru dotarea spitalului nou, investiție începută înainte de 1989. De atunci, banii au fost alocați cu țârâita. Ministrul este de acord că investiția la acest spital este necesară, deoarece, în prezent, actualul spital funcționează în mai multe clădiri, unele foarte vechi, altele retrocedate, ceea ce dăunează desfășurării actului medical. Din cele 71 milioane promise, anul acesta se va aloca un milion. Ministrul sănătății a prezentat miercuri, în ședința de Guvern, Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției, ceea ce a promis în vizita efectuată recent la Suceava. Urmează ca, odată aprobată hotărârea respectivă, autoritățile locale să lanseze licitațiile pentru începerea lucrărilor, care vor dura aproximativ 2 ani. Spitalul se va întinde pe o suprafață construită de 15 593 mp, va avea 239 paturi și va deservi o populație de peste 150 000 de locuitori. Lucrările la acest spital au fost oprite în anul 2000, din lipsă de fonduri, iar de atunci Ministerul Sănătății a mai aruncat câte doi firfirei pentru construcția noii unități spitalicești.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: