(J)unghiuri politice

Sfânta treime de deputați de Suceava

În PSD Suceava, după ce Victor Ponta a devenit cel mai tânăr președinte de partid din istoria post-decembristă, cam miroase a ”sânge” și a scandal. Sângele de care vorbesc va curge de la actuala conducere a organizației județene și poate chiar și municipale, pentru că cei ce până acum au condus destinele social-democrației din județ, și e vorba de o mână de oameni, văd cum se cam anunță schimbări masive în partid.

 

Odată cu schimbarea lui Geoană, PSD Suceava va înțelege probabil faptul că e momentul să-și mai împrospăteze oamenii de la vârf.
Drept este că acest adevăr va fi extrem de dureros pentru mulți, din simplul motiv că nu-ți prea vine să lași locul liber la masa deciziilor cuiva pe care până acum îl considerai mult prea slab de înger pentru a decide soarta lui, darmite să mai decidă și în numele altora.
Este greu de crezut că actualul președinte al organizației județene, Gavril Mîrza, va mai dori să rămână lider după ce s-a petrecut la București și mai ales după ce a anunțat că îl votează pe Geoană. Și, cum Geoană a pierdut, așa cum a pățit și Gavril Mîrza cu toate alegerile din județul Suceava, din 2008 încoace, este posibil ca președintele să vrea să facă un pas înapoi și eventual să își pună în frunte un om pe care să îl poată controla cât mai ușor.
Primul anunțat la șefia PSD a fost deputatul Cătălin Nechifor. A urmat, la o zi, deputatul Eugen Bejinariu și, aud prin vecini, că cică și deputatul Ioan Stan ar vrea să fie salutat cu fraza “Bună ziua, domnule președinte!”. Asta nu e rău. Care este însă adevărata dorință a celor trei și care dintre ei a fost împins în față de Mîrza, este destul de greu de spus. Cert e că, dacă și Ioan Stan va candida, lucrurile pentru Cătălin Nechifor se complică, în sensul că va avea parte de voturi negative tocmai de la PSD-iștii din colegiul său, pentru că aceștia vor trebui să aleagă dintre doi parlamentari din aceeași zonă.
Și e foarte probabil ca din disputa asta să iasă câștigător Bejinariu. Care, la rândul său, are un mare handicap: faptul că a fost mai mult musafir prin județul Suceava și că viața de familie o duce la București și nu în Suceava. Iar PSD Suceava va avea nevoie în următorii doi ani și jumătate de o echipă extrem de convinsă de ceea ce face și dedicată trup și suflet dorinței de a recâștiga zonele pierdute.
Pentru că, dacă în 2012 PD-L scapă iar în câștigător detașat, PSD va trebui subvenționat de la stat ca să mai auzim de el…
Dacă până acum PSD Suceava avea un singur stăpân și o droaie de ”slugi” care mișunau în jurul lui Gavril Mîrza de dragul unei posibile ”ciozvârte” în administrația județeană sau locală, acum lucrurile s-au schimbat total și nu unul, ci trei îi vor scaunul. Asta până când se va supăra președintele Mîrza și își va anunța și el candidatura. Nu de alta, dar nu schimbi calul la mijlocul apei. Sau da?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: