Un puternic val de gripă nouă ar putea lovi Suceava în aprilie

Un nou vârf de îmbolnăviri cu virusul AH1N1 ar urma să se înregistreze în județul Suceava în luna aprilie. Avertizarea este lansată de șeful Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, care precizează că acesta va fi unul de dimensiuni mai importante comparativ cu cel din luna ianuarie.

 

medicul Alexandru Lăzăreanu

„Ne așteptăm la sfârșitul lunii aprilie la un nou vârf de val care va fi mult mai important decât ceea ce a fost până acum”, relevă dr. Lăzăreanu, adăugând că, în ultima perioada, datorită temperaturilor scăzute, ritmul îmbolnăvirilor a scăzut în mod simțitor.
Directorul coordonator al DSP arată că luna trecută a fost consemnat numărul cel mai mare de persoane care au luat virusul AH1N1, printre care și unele în forme foarte grave. „Vaccinarea este unicul mijloc de protejare a sănătății, acest virus atacând persoanele tinere, cu vârsta între 20 și 55 de ani, decesele înregistrându-se la pacienți de 35-54 de ani”, a precizat Alexandru Lăzăreanu.
În județul Suceava au fost confirmate 213 îmbolnăviri din 459 de cazuri suspecte. Din rândul pacienților confirmați cu prezența virusului AH1N1 au fost înregistrate 11 decese, majoritatea venind și pe fondul unor boli cronice asociate.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: