Unele centre medico-sociale fac “discriminări” în funcție de zonă

 

Șeful Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, a declarat că în aceste zile geroase oamenii fără adăpost pot fi preluați și în centrele medico-sociale din județ, numai că unele nu-i primesc decât pe cei din zona lor.
„Depinde de consiliile locale. Unele centre primesc cazuri doar din zonă, altele din tot județul. Trebuie să vorbim cu Consiliul Județean, pentru că nu se poate ca unele să impună restricții, iar altele să primească persoane de oriunde din județ”, a spus directorul DSP. El a recunoscut că este o problemă ce ține și de finanțare: “Aceste centre primesc de la minister bani pentru medicamente, materiale sanitare, salariile medicilor, iar pentru salariile personalului auxiliar, întreținere și hrană – de la consiliile locale. Dacă CJ va da mai mulți bani pentru centre, ar trebui să se primească cazuri din tot județul”. Dr. Lăzăreanu a dat ca exemplu unitatea medico-socială de la Zvoriștea, care nu acceptă să găzduiască decât persoane din zonă, pe considerentul că banii sunt asigurați de consiliul local, doar pentru oamenii din comună.
În județul Suceava funcționează asemenea centre la Dumbrăveni, Zvoriștea, Broșteni, Vicovu de Sus și Mălini, cu câte 20-25 paturi, unde sunt primite persoane cu probleme sociale. Unele dintre ele, precum cele de la Zvoriștea și Vicov, oferă condiții mai bune ca în multe spitale și sunt bine gospodărite, a mai precizat șeful DSP.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: