Prețurile cabinetelor medicale sunt prohibitive

Președintele Colegiului Medicilor Suceava, Cristian Irimie, care este și consilier municipal PD-L, consideră că prețul de 1000 de euro/mp, care ar urma să fie aplicat pentru vânzarea cabinetelor medicale din municipiul Suceava, este „prohibitiv”.
 

El a subliniat că administrațiile locale trebuie să înțeleagă că în aceste spații se desfășoară activitate medicală și că destinația nu poate fi schimbată, că medicii nu sunt plătiți în func-ție de zona în care își desfășoară activitatea, ci de numărul de pacienți și că au toți același tarif. Irimie a cerut autorităților locale să țină cont de aceste reguli de bun simț la vânzarea cabinetelor medicale. „Primăriile au primit aceste spații ca o pomană din partea statului, în 2002, și nu au făcut niciun fel de investiții, nici în Suceava nici în alte părți, deși aveau obligația prin lege să investească, în calitate de proprietari”, a arătat consilierul PD-L. Irimie a declarat că amâ-narea vânzării cabinetelor că-tre medici are drept consecință imposibilitatea medicilor să-și amenajeze cabinetele în vederea acreditării, în condițiile în care primăriile nu au fonduri, iar pe de altă parte fixarea unor prețuri mari, de 1000 de euro/mp, cum se discută la Suceava, nu le permite acestora să cumpere. El a exemplificat cu situația din comuna Volovăț, unde cabinetul medical nu a fost vândut medicilor care lucrează acolo și că locuitorii riscă să rămână fără medici, pentru că va fi închis prin suspendarea autorizației sanitare de funcționa-re. „Medicii nu pot investi, primăria nu are bani și o populație de vreo 5000 de locuitori riscă să rămână fără medic, pentru că unele comunități locale nu știu să aplice legea și nu o citesc în întregul ei”, a mai adăugat președintele Colegiului Medicilor Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: