DN17 (E576) se umflă… la preț

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și-a exprimat îngrijo-rarea în privința calității lucrărilor de modernizare a drumului european E 576, dar și a costurilor suplimentare pe care acestea le implică.
 

Flutur a declarat joi, într-o conferință de presă, că, de la preluarea mandatului de președinte al CJ Suceava, a încercat să determine dinami-zarea lucrărilor, dar că, din păcate, acestea nu se derulea-ză după așteptări. El a cerut instituțiilor abilitate ale sta-tului să verifice calitatea lu-crărilor efectuate de firmele care lucrează la modernizarea E 576 între Suceava și Vatra Dornei, arătând că are temerea că lucrările nu au calitatea prevă-zută în proiect, făcând referire în special la zidurile de sprijin. „Noi ne dorim să avem dru-muri care să țină”, a spus Flutur. Șeful executivului județean a mai arătat, totodată, că, pe lângă întârzierea de 18 luni față de termenul stabilit ini-țial, are informații că și cos-turile au crescut, cu cel puțin 25 de milioane de euro doar pe traseul Dorna-Câmpulung Moldovenesc. Flutur a men-ționat că a făcut aceste apreci-eri și în numele locuitorilor județului, nemulțumiți de starea acestui drum național. Pe de altă parte, președin-tele CJ Suceava a mai informat că în cadrul instituției se lu-crează la un studiu de fluidi-zare a traficului. Flutur a precizat că este necesar ca pe traseele turistice să se poată circula în condiții normale, subliniind că, în prezent, odată cu revenirea în țară a suce-venilor care lucrează în stră-inătate, există blocaje pe majoritatea drumurilor din județ. „Avem blocaj mai mare în România decât în Germa-nia. Nu cred că este normal”, a spus șeful executivului ju-dețean, subliniind că Suceava este un județ turistic, iar pentru încurajarea turismului este obligatoriu ca traficul să fie fluidizat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: