Abuzată vreme de 4 ani, emoțional, prin muncă și sexual

Serviciul de evaluare a situațiilor de risc și intervenție în regim de urgență din cadrul DGASPC Suceava a fost sesizat luni, 19 mai, de către asistentul social al Primăriei Dărmănești, cu privire la minora H.A., în vârstă de 14 ani, abuzată emoțional, prin muncă și sexual de către tată – am fost informați de Nicoleta Lența, purtător de cuvânt al DGASPC.
 

Din declarațiile copilului, aceasta a fost frecvent abuzată sexual de către tată de-a lungul celor 4 ani de când e plecată mama la muncă în străinătate, iar frații au fost martorii abuzului. Mama a revenit în țară de câteva ori și se presupune că știa de situația fetiței, dar nu a făcut nimic în acest sens. Tatăl acestora nu era prezent în momentul când au fost ridicați cei trei copii, am mai aflat de la Nicoleta Lența. În urma dialogului cu psihologul DGASPC, s-a constatat că “fetița prezenta urme evidente ale abuzului, are deficiențe de comunicare, lipsă de afecțiune și teamă față de tată, confuzie și insecuritate referitoare la viitor. Pe de altă parte, este foarte atașată de frățiorii mai mici, pe care i-a îngrijit, în ciuda vârstei mici, ca o mamă”. Avându-se în vedere gravitatea situației, precum și faptul că frații mai mici au fost martori ai abuzului, s-a procedat la ridicarea copiilor în regim de urgență până la clarificarea situației, în acest moment ei fiind transferați la o casă de tip familial din structura DGASPC Suceava și beneficiind de consiliere psihologică, ne-a precizat Nicoleta Lența.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: