Comunicat de presă PSD

Reportul lui Flutur

O broșură costisitoare, tipărită pe hârtie de lux, în policromie, intitulată „Raport către suceveni”, insinuează un palmares faptic pentru Gheorghe Flutur, care ar fi construit în județul nostru fabrici de procesare, pensiuni și ferme, în zilele în care a fost ministru. Dar vocația de constructor a lui Flutur e aidoma celei a lui Ceaușescu, senatorul fudulin-du-se, ca și Ceaușescu, doar cu munca și realizările altora, ale micilor întreprinzători suceveni care au izbutit să acceseze fonduri europene.
 

Flutur n-a construit și nici n-a înlesnit nimic, iar înnoitorii de economie bucovineană nici nu l-au zărit vreodată, așa că se arată indignați de folosirea abuzivă a muncii lor într-o campanie electorală banală și incredibil de înveninată. În aceste condiții, pretinsul raport al lui Flutur nu-i decât un report către suceveni, dincolo de care, ca într-un poem al celui mai mare poet al Bucovinei, T. Robeanu, „Lacheul cască somnoros. / Apasă pe cravată / Extrem, discret și grațios / bărbia diplomată”, convins fiind că „Destinul generos i-a dat / Din cornul său de daruri” și, drept urmare, „Cu ele-n valea de la Istru / Putea s-ajungă prim-ministru”. În broșură, Flutur se folosește și de 29 rânduri, scrise în cel mai autentic cult al personalității, în care spune despre sine, vorbind doar la persoana a treia, că „Gheorghe Flutur s-a implicat activ”, că „Gheorghe Flutur a susținut și contribuit decisiv” și că „Gheor-ghe Flutur a participat personal și s-a implicat activ”, repetând obsedant cele trei formule rudimentare de vehiculat sărăcia faptică și intelectuală a unei pretinse personalități. Surprinzător, stupida și neinspirata broșură nu are nimic otrăvitor în ea, în ciuda exagerărilor și neadevărurilor pe care le vehiculează. Otrăvitoare e doar campania lui Flutur, o adevărată asmuțire încrâncenată împotriva tuturor partidelor politice și, implicit, împotriva democrației, otrăvitoare e și perspectiva totalitaristă pe care o propune Flutur, cerând, ca și Ceaușescu, ca și Băsescu, în cea mai temeinică tradiție fascisto-bolșevică, majoritate absolută în toate palierele puterii, deși democrația înseamnă echilibru și respect reciproc între competitori. Biroul de presă al O.J. a P.S.D. Suceava

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI