Coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor Români din Suceava

Pentru românii zilelor noastre, ziua de 9 Mai are o triplă semnificație, rămânând în istorie, în primul rând, ca Ziua Proclamării Independenței de Stat a României (1877). Tot în această zi, dar în 1945, s-a consfințit Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Și, nu în ultimul rând, începând din 1950, la 9 mai, se sărbătorește Ziua Uniunii Europene.
 

La Suceava, sub coordonarea comandantului Garnizoanei județului, dl colonel Viorel Mihăescu, evenimentul a fost marcat la Monumentul Eroilor Români din Cimitirul „Pacea”, unde s-a desfășurat festivitatea depunerii de coroane și jerbe de flori. Mani-festarea a debutat cu întâmpinarea autorităților publice locale și județene de către co-mandantul garnizoanei, care a prezentat raportul. S-a intonat Imnul de Stat al României, după care, un sobor format din 7 preoți a susținut un ceremonial religios. A urmat depunerea de coroane și jerbe de flori din partea a numeroase instituții de stat, instituții publice și descentralizate, organizații neguvernamentale, organizații politice etc. La eveniment au participat prefectul județului, Alexandru Băișanu, președintele Consiliului Județean, Gavril Mîrza, subprefectul Dumitru Pașniciuc, primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreședintele Consiliului Județean, Stela Acatrinei, viceprimarul Angela Zarojanu, parlamentari, șefi de partide politice, reprezentanți ai instituțiilor militare de pe raza municipiului Suceava, cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război etc. Întrucât rafalele de ploaie erau greu de suportat, manifestarea a fost scurtă, fără cuvântările de altădată, încheindu-se cu o paradă militară organizată de cadre ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: