PNL vrea izolarea PD-L pe scena politică românească

Vicepreședinții PNL, dna Norica Nicolai și Teodor Meleșcanu, au anunțat, sâmbătă, la Suceava, că după alegerile viitoare va trebui constituită o majoritate de guvernare fără PD-L, partid care, după opinia lor, este unul conflictual și nu are proiecte politice pentru România. Teodor Meleșcanu a explicat că o asemenea variantă nu a fost discutată oficial în Biroul Permanent al partidului. „Un lucru este clar. În funcție de rezultatele care vor fi la alegeri, noi considerăm că va trebui construită o majoritate care să facă din PD-L cel mai important partid de opoziție în perioada 2008- 2012”, a spus dl Meleșcanu, care a adăugat că acesta este un obiectiv „pe care ni-l asumăm cu toții”.
 

„Faptul că PD-L este deja izolat și că nicio forță politică din România nu se asociază nici la inițiativele lui, nici la proiectele pe care încearcă să le prezinte în Parlament, dovedește că aici nu e vorba de a lua o decizie. Este vorba de o reacție naturală, firească, prin care cei care vedem un altfel de Românie decât o Românie a gâlcevii, a scandalurilor, a urmăririlor, a arestărilor la televizor și amenințărilor, o Românie în care instituțiile funcționează, în care fiecare își face datoria în mod firesc, ne vom afla de aceeași parte a baricadei”, a mai spus vicepreședintele PNL. Domnia sa a atras atenția că partidul din care face parte nu are niciun fel de rezerve să creeze o majoritate care să permită României să evolueze într-o perioadă extrem de complicată în care, pe de o parte, sunt problemele de adaptare la Uniunea Europeană, iar pe de altă parte are de făcut față și unei crize economice care se manifestă pe plan internațional. „Noi avem nevoie ca oamenii politici să se unească în jurul unor proiecte. Nu avem nevoie în România de instituții care nu funcționează din cauza disputelor și a confruntărilor”, a mai spus dl Meleșcanu. La rândul său, dna Norica Nicolai a declarat că PNL „exclude o colaborare de guvernare cu PD-L”. Ea a arătat că, după alegerile parlamentare, care vor fi organizate, după opinia sa, la termen, toate forțele politice care se alătură unui proiect liberal viabil, de consolidare instituțională și de stabilitate politică, pot fi luate în calcul ca parteneri de discuție. „Este absolut normal ca partidele care nu au proiecte, ci doar limbaj viu colorat, să rămână în afara actului de decizie, mai ales că în perioada în care au guvernat cu noi au dovedit de ce sunt capabile”, a spus dna Nicolai.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: