Balul mărțișorului, la Poiana Stampei

Gospodari autentici, care știu să prețuiască nu numai munca, dar și momentele plăcute, relaxante, foarte mulți locuitori ai comunei Poiana Stampei, în frunte cu primarul așezării, Elisei Todașcă, consilierii locali și celelalte autorități de aici, au participat, sâmbătă seară, la căminul cultural din localitate, la “Balul Mărțișorului”. După cum am aflat, în ciuda faptului că a plouat mai toată noaptea, au fost prezenți distrându-se până în zorii zilei de duminică, 326 de cetățeni, gospodari din toate satele comunei.
 

Balul a ajuns la cea de a VIII-a ediție, devenind un mijloc deosebit de păstrare a tradiției și obiceiurilor de altădată. Edilul-șef al așezării, dl Todașcă, ne-a furnizat și alte amănunte despre evenimentul local. Astfel, am aflat că, în deschiderea manifestării, la ora 20, a fost lansat CD-ul “Buchet de melodii”, cu taraful Ansamblului artistic “Poenița”, condus de studentul Dănuț Lăcătuș, de la Conservatorul de Muzică Cluj, după care același ansamblu a încântat sala cu un program de dansuri populare, artiștii amatori atrăgând în mod deosebit atenția nu numai prin mișcările efectuate, dar și prin mândrul port popular de Poiana Stampei. Viitorul muzician Dănuț Lăcătuș, alături solista Maria Macovei, de Grupul vocal “Dor de la Humor”, de Nicolae Cionca și Anuța Motofelea, de la Ansamblul artistic “Dor românesc” de la Bistrița, au încălzit sala și au primit ropote de aplauze. Merită de menționat că omul de suflet care s-a ocupat cu multă meticulozitate de organizarea balului a fost, alături de primar, dl Petrică Chiforescu, directorul Căminului Cultural, cel ce s-a dovedit a fi vioara întâi în desfășurarea întregului program. Alături de domnia sa și-au jucat cu succes rolul de prezentatori tinerii ing. Viluț Mezdrea și înv. Florica Todașcă. Printre invitații de seamă care au ținut să fie alături de gospodarii din Poiana Stampei s-a numărat și dna Stela Acatrinei, vicepreședintă a Consiliului Județean, și dl prof. Petru Horvat, directorul Școlii Populare de Artă “Ion Irimescu din Suceava, care au apreciat buna organizare a petrecerii, aceasta fiind comparată cu un spectacol plăcut, care a deschis sufletele gospodarilor spre o primăvară ce se vrea plină de frumoase promisiuni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: