Euroregiunea trebuie revitalizată

Președintele Consiliului Județean, dl Gavril Mîrza, a anunțat că va face toate demersurile pentru reactivarea Euroregiunii „Prutul de Sus”, astfel încât aceasta să redevină funcțională. Președintele intenționează să ia legătura cu membrii Euroregiunii „în vederea revigorării și revitalizării acțiunilor”. „Noi am promovat până acum patru proiecte de bună vecinătate și cooperare transfrontalieră și va trebui să continuăm activitatea”, a precizat președintele CJ Suceava.
 

Domnia sa și-a exprimat nemulțumirea față de lipsa de inițiativă a actualului președinte al Euroregiunii, președintele CJ din Botoșani. Euroregiunea este formată din regiunile Ivano Frankovsk și Cernăuți (ambele din Ucraina), județele Suceava și Botoșani și 5 raioane din Republica Moldova (care formau județele Bălți și Edineț). De menționat ar fi că în 2006 nu a avut loc nici o ședință a Euroregiunii, lucrurile fiind lăsate „să pâlpâie la foc mic”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: