Leasing mai ieftin

Noua lege a leasingului ar putea fi adoptată până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare, a declarat, vineri, unul dintre inițiatorii legii, deputatul PNL de Suceava, Mihai Sandu Capră, care a apreciat că, potrivit noilor prevederi, leasingul se va ieftini. Dl Capră a declarat, într-o conferință de presă, că noua lege a leasingului se află în prezent la Comisia economică din Camera Deputaților, după ce a trecut de Senat. El a precizat că noul act normativ impune operatorilor majorarea capitalului social de la cinci miliarde de lei vechi la două sute de mii de euro.
 

„Noul act normativ definește leasingul financiar și cel operațional distinct, impune operatorilor majorarea capitalului social de la 5 miliarde de lei la minim 200.000 de euro, definește mai exact elementele contractului de leasing, raporturile dintre locator și locatar”, a spus dl Capră, care a adăugat că actul normativ este armonizat cu prevederile Codului Fiscal. El a spus că în prezent pe piață operează aproximativ două sute de firme în domeniul leasingului, dar că în Asocia-ția de leasing bancar și în Asociația Societăților de Leasing din România sunt înscriși doar 38 de operatori. Deputatul liberal sucevean a apreciat că, în urma apariției aces-tei legi, pe piață vor rămâne aproximativ o sută de operatori, iar restul vor lucra în franciza operatorilor mai mari.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: