De la profesor, la elevi

Donație de…probleme rezolvate

Profesorul de fizică pensionar Constantin Popa, din Fălticeni, nu și-a uitat elevii oferindu-le, recent, prin donația făcută în toate bibliotecile școlare din județ, 300 de exemplare din Culegerea de fizică „Îndrumător metodic”, apărut foarte recent la editura OMNIA din Iași. Lucrarea este în două volume și cuprinde peste 400 de probleme de fizică rezolvate, iar apariția ei a fost posibilă cu sprijinul financiar al CL Fălticeni, actualul primar Vasile Tofan fiind cândva elev al prof. Popa. Prof. Constantin Popa s-a născut în anul 1929 în localitatea Vămeni-Dolhasca, a studiat la Liceul „Nicu Gane” din Fălticeni, liceu din care a ieșit la pensie, de altfel.
 

După terminarea universității ieșene, funcționează o perioadă la liceul din Trușești-Botoșani, din 1960 fiind în cadrul C.N. „Nicu Gane”. La începutul anilor ’70, a deschis acolo prima clasă de fizică de liceu, cu cei mai buni elevi, și tot el a pus bazele celor două laboratoare de la „Nicu Gane”.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: