Schnecker van Wyk & Pearson întocmește documentația de privatizare a Termica

Primăria Suceava a desemnat, în urma unei licitații, firma de consultanță care va întocmi caietul de sarcini pentru privatizarea producătorului, furnizorului și distribuitorului de agent termic, societatea comercială Termica. Este vorba despre firma germană Schnecker van Wyk & Pearson, care a fost declarată câștigătoarea competiției, cu oferta cea mai mică din punct de vedere financiar. Astfel, pentru întocmirea documentației de privatizare, nemții de la Schnecker se vor alege cu 53.440 de euro, adică aproape 2 miliarde de lei, inclusiv TVA. Cheltuielile vor fi suportate în proporție de 50 la sută de la bugetul local și 50 la sută de către Termica, Consiliul de Administrație al societății acceptând propunerea făcută în acest sens de conducerea municipalității.
 

„Sperăm ca, în termen de 60 de zile, să avem studiul, astfel încât să putem urma mai departe etapele prevăzute de lege și a anunța intenția de privatizare”, a declarat primarul Ion Lungu. În cursă au mai intrat Ernst & Young, Price Water House, Coopers Auditors & Accountants și Trapec. Până acum, printr-o scrisoare de intenție, interesat de adjudecarea acțiunilor producătorului, furnizorului și distribuitorului sucevean de energie termică s-a arătat concernul german E.ON. La finele deceniului trecut, în urma unei investiții de 15 milioane de euro, la Termica s-a trecut de la producția pe lignit la cea pe huilă, operațiune care a dus la creșterea simțitoare a randamentului CET.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: