„Terminatorul” celor 26 ha de la Voroneț, lăsat în libertate

Mihai Pașcovici, administratorul SC Rositex Gura Humorului, are doar restricție de a părăsi România, pentru 30 de zile > El este cercetat pentru instigare la tăieri ilegale de arbori, după ce luna trecută a tocmit 5 lucrători să-i radă 26 ha din pădurea personală
Judecătorii Curții de Apel Suceava nu au dat curs propunerii procurorilor de a-l aresta preventiv pe Mihai Pașcovici, administratorul SC Rositex Gura Humorului, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la tăieri ilegale de arbori. Omul de afaceri humorean are însă restricție de a părăsi țara, timp de 30 de zile. El este acuzat că ar fi comandat tăierea „ras” a 26 de hectare din pădurea personală de pe raza localității Voroneț, în timp ce suprafața legală aprobată de lege în acest caz este de doar 3 hectare. Crezând că va putea masca rolul său în această faptă, la mijlocul lunii trecute, Pașcovici a reclamat el însuși tăierile, insistând pe faptul că a primit amenințări din partea localnicilor încă de când a cumpărat pădurea, anul trecut, urmate probabil de „măcelul” celor 26 de hectare.
 

Odată demarate cercetările, polițiștii au identificat într-adevăr 5 lucrători care, cu drujbele, în doar câteva zile, au culcat la pământ, din trei locuri din preajma pârâului Brusturosu, o masă lemnoasă de aproximativ 8000 mc. Prejudiciul calculat ulterior se ridică la circa 5,6 miliarde de lei vechi. Din aceleași investigații, însă, a reieșit, cu surprindere, că Ionuț Gavril R., Mihai B., Ion C., Vasile Silvestru I. și Gheorghiță G., toți din Voroneț, n-au ras pădurea lui Pașcovici de capul lor, ci au fost puși la treabă chiar de proprietar. În urma probelor și declarațiilor culese împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor și ai Serviciului de Cercetări Penale, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel au decis începerea urmăririi penale împotriva administratorului SC Rositex Gura Humorului, care a urmă-rit exploatarea lemnului de pe cele 26 ha trăgând în piept legislația.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: