Pentru unii mumă…

A lucrat în Justiția Sucevei, ca magistrat. Anul trecut a ieșit la pensie. Cu 61 (șaizeci și unu) milioane și vreo 800 (opt sute) miare pe statul de pensie. Parol d’honneur! Mai vii de-acasă… Niscai amici ai noștri, slujitori ai aparatului… depresiv-represiv, până la urmă, au ieșit și ei în pensie. Cu, undeva în jurul unui pol de milioane de cușmă și de fiștecare. F. b. (Bașca, angajați acum pe la niscai societăți bănoase, de unde mai scot, pentru teșcherea, bănet gras). Dna prof…. puncte-punctee… , ba și doctor în științele slujite, ba și fostă vrednică directoare, atât amar de vreme, a unui faimos liceu, unde unii dintre cei pomeniți în amonte abia de-au isprăvit un seral pârlit în mandatul domniei sale de conducătoare, avea cinci milioane. Mai anul trecut, pentru că s-au mai luat în calcul niscai anișori, a rotunjit, acolo, un 8 milioane. Asta este.
 

Dumitru Brădățan

Da’ mulți slujitori ai catedrei (ca și, vai de poponeatza lor!, pensionarii actori), cu patru decenii otova de muncă, abia de subzistă dintr-un patru, hai cinci, pârlite milioane. Va trebui să ne învățăm cu asta. Nu mă deranjează că un Tudor Popescu rade lunar vreo 8 mii euro; ori că cel mai longeviv slujbaș superior al Băncii Naționale ia și el, de-atâta amar de ani, cam tot atâta purcoi de parale. Nici vorbă. Și nici nu-mi doresc biștarii lui Bil Gates. Mă deprimă însă că și oameni din satele patriei, care-au hămălit pe tarlalele tălâmbei colectivizări (talpa țărișoarei pentru hrana ei), câștigă (câștigă, ăă?!), majoritatea, abia – abia un 500 de mii lovele la lună. Da’ cum rămâne că și voturile ăstor amărășteni au tras la fel în greutate când au fost aleși… aleșii (aleșii?!) neamului?! E imoral! Nu militez pentru egalitarism tâmp, nici vorbă. Dar o reparație amiabilă și pentru ăi de n-au nici după ce bea apă s-ar cuveni făcută… Pe ici-pe colo, prin punctele vulnerabile…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: