Sectorul turistic al județului Suceava, reprezentat în Italia

Transfer de bune practici și modele de succes din Piemont și Valea Aosta, către autorități, instituții și firme din România În aceste zile, între 12-19 iunie 2005, se desfășoară cea de-a treia etapă din proiectul “Căi de succes în domeniul turismului și industriei agro-alimentare dezvoltate în re-giunea Piemont și Valea Aosta”, folosit ca model pentru România și Muntenegru, care constă în seminarii de instruire și vizite de lucru privind politica de promovare în turism în regiunea Piemont, Italia. Proiectul a fost inițiat de Centrul de Comerț Exterior și Afaceri al Camerelor de Comerț Piemont în cadrul liniei speciale de finanțare administrate de Ministerul Italian al Afacerilor Externe și Activităților de Producție.
 

Programul se adresează factorilor de decizie locali în cele două domenii, camerelor de comerț și firmelor care își desfășoară activitatea în turism sau industria agroalimentară. „Se intenționează crearea unei rețele de parteneri din Italia, România și Muntenegru pe domeniile turism și agro-industrie, având ca punct central transferul de bune practici și oferirea de modele de succes ale partenerilor italieni către ceilalți parteneri implicați în proiect, păstrându-se în același timp individualitatea ofertei fiecăreia dintre țări.” afirmă dl Ovidiu Donțu, directorul general al CCIA Suceava. Instruirea este realizată de către Agenția de Promovare a Turismului din regiunea Piemont – Turismo Torino. Această nouă etapă vizează actorii din domeniul turistic din România și include: asociații profesionale din turism, societăți sau ONG-uri din turism, tour-operatori din regiunile implicate în proiect, alte direcții de promovarea a turismului în România din cadrul municipalităților din județele partenere în proiect: Argeș, Constanța, Covasna, Prahova și Suceava. Județul Suceava este reprezentat de președintele unei asociații din sectorului turistic și de direc-torul unei agenții de turism inclusă în topul firmelor de anul trecut. Selecția partici-panților s-a realizat de către Camera de Comerț a Români-ei și coordonatorul proiectu-lui, respectiv Centrul de Co-merț Exterior și Afaceri al Came-relor de Comerț Piemont.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: