„Memoria, revista gândirii arestate”

„Memoria, revista gândirii arestate” (Banu Rădulescu, fondator, Cosmin Budeancă, redactor-şef, Oana Ichim, secretar general de redacţie, şi cernăuţeanca Maria Toacă, în consiliul său consultativ) a adus în mâinile cititorilor săi de pe toate continentele numărul 124 (3/2023). Sumarul revistei este focalizat pe 2023 – Anul „Iuliu Maniu”, pe memoria Primului Război Mondial, pe distrugerea elitelor în anii comunismului, pe cazul Gheorghe Ursu. Suceveanca Alis Niculică scrie despre „Vinovăţia perpetuă a lui Eugen Dimitriu” şi despre cartea sa postumă apărută prin grija Fundaţiei Culturale „Leca Morariu” Suceava (preşedintă Maria Olar), fundaţie care cultivă memoria unui cărturar din Cernăuţi, cu stingerea din viaţă grăbită de durerea şi umilinţele refugiului. Numărul anunţă şi o nouă apariţie editorială: semnând cândva şi în „Crai nou”, numele polonistului Nicolae Mareş apare pe coperta interesantului volum „Eroi veşnic vii; tragedia a peste 10 000 de eroi români morţi în Primul Război Mondial pe teritoriul prusac şi austro-ungar, actualmente al Republicii Polone”, Editura Fundaţiei Culturale Memoria, 2023, cu ilustraţii de Czeslaw Dzwigaj.

Un nou număr interesant, de citit, de amintit şi de ştiut. „Memoria, revista gândirii arestate, este editată de Fundaţia Culturală Memoria, sub egida Uniunii Scriitorilor din România.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI