Eva Green, o vedetă de la Hollywood, a declarat într-un proces că filmele de categorie B i-ar distruge cariera

Foto: Facebook

Actriţa hollywoodiană Eva Green, care a dat în judecată finanţatori din industria cinematografică pentru a-şi recupera onorariul asociat proiectului eşuat al filmului independent „A Patriot”, în care ar fi trebuit să joace, a declarat ieri în faţa unui tribunal din Londra că nu va face niciodată un film de categorie B, întrucât acest lucru ar putea să îi distrugă cariera, în timp ce realizarea unor producţii cinematografice de calitate reprezintă „religia” ei, informează Reuters.

Compania de producţie a lansat un contraproces împotriva Evei Green pentru încălcarea contractului, acuzând-o de eşecul acestui film SF înainte ca proiectul să intre în producţie la sfârşitul anului 2019, spunând că artista nu şi-a dorit niciodată cu adevărat ca pelicula să fie realizată.

Avocaţii companiei White Lantern au afirmat în documente depuse la dosar că Eva Green a avut cerinţe nerezonabile în privinţa echipei tehnice, a locurilor şi a echipamentelor de filmare. Ei au citat mesaje schimbate pe WhatsApp cu Eva Green, în care actriţa afirma că unul dintre producători era „un imbecil nenorocit” care ar trebui concediat, iar un alt producător era „diabolic”. De asemenea, artista a spus că finanţatorii filmului erau „nişte ticăloşi” şi că unii dintre membrii echipei de filmare erau „ţărani de rahat”. „Vreau să fac cel mai strălucitor film posibil”, a declarat Eva Green în faţa instanţei, fiind de acord cu avocatul companiei White Lantern Films, Max Mallin, potrivit căruia un film de categorie B i-ar distruge cariera.

Întrebată de Max Mallin dacă regizorul peliculei a abordat-o pentru „a face un film de categorie B” – o trimitere la un mesaj al ei despre acel proiect – cu 1 milion de dolari, actriţa hollywoodiană a spus că nu ar accepta un astfel de lucru. „Nu-mi pasă de bani. Iubesc să fac filme bune – asta este religia mea”, a adăugat ea.

Procesul, care se va încheia săptămâna viitoare, va încerca să determine vinovăţia părţilor, iar despăgubirile vor fi stabilite la o dată ulterioară.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI