Controale ale RAR în judeţul Suceava

> Jumătate din autovehiculele controlate aveau neconformităţi tehnice sau legate de acte, iar peste 5% prezentau pericol iminent de accident

Registrul Auto Român (RAR) a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele 6 luni din acest an, 37.573 de vehicule, la nivelul întregii ţări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,73% dintre acestea aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la: > instalaţia electrică de iluminare-semnalizare (28,09%); > emisiile poluante (24,32%); > punţi, jante, anvelope şi suspensie (13,51%); > parbriz, geamuri laterale, lunetă (13,01%).

Neconformităţi la sistemul de frânare au fost depistate la 5,50% dintre vehiculele controlate şi în 1,71% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectua

te s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 1.589 de autovehicule. Inspectorii RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecţiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi şi fuzete. În cazul a 2.500 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,9% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul primelor 6 luni ale anului 2022, au fost aplicate 12.869 de sancţiuni, au fost retrase 10.829 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 121 de vehicule, iar 181 ITP-uri au fost anulate.

În judeţul Suceava au fost verificate, în perioada menţionată, 869 de vehicule. Dintre acestea, 49,94% prezentau diferite neconformităţi tehnice sau legate de acte şi 49 (5,64%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 4,26% din cazuri s-au constatat deficienţe din sfera poluării, iar 2,88% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în această regiune au fost aplicate 14 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 204 de certificate de înmatriculare.

În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară, ni s-a precizat. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI