PSD Suceava 2020

Premierul britanic Boris Johnson anunţă cele mai mari investiţii din ultimii 30 de ani în apărare

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat ieri investiţii în apărare de o anvergură fără egal în ultimii 30 de ani, estimând că situaţia internaţională este „mai periculoasă” şi „mai intens competitivă” decât oricând după războiul rece, informează AFP. Aceste cheltuieli reprezintă o creştere cu circa 10% a cheltuielilor alocate apărării din bugetul actual, de circa 40 de miliarde de lire sterline, aproape 45 de miliarde de euro.

Anunţul intervine într-un moment decisiv pentru Regatul Unit, deznodământul negocierilor cu Uniunea Europeană (UE) pentru încheierea unui acord de liber-schimb urmând să fie cunoscut în zilele următoare, în plină pandemie cu noul tip de coronavirus.

Şeful guvernului conservator a anunţat în faţa deputaţilor – prin videoconferinţă, în condiţiile în care a intrat în izolare după ce a fost în contact cu un parlamentar testat pozitiv la COVID-19 – cheltuieli suplimentare de 24,1 miliarde de lire (27 mi-liarde de euro) în patru ani, în raport cu bugetul anului trecut (38 miliarde de lire, 42,5 miliarde de euro).

Acest plan a fost lăudat de unii observatori ca fiind un mesaj adresat viitorului guvern al preşedintelui american ales Joe Biden.

Liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer, a aprobat această creştere a cheltuielilor, însă a denunţat absenţa unei „strategii” şi a „clarităţii”, în special privind finanţarea lor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: