PSD Suceava 2020

Până ieri

DSP Suceava a întocmit 11.000 de anchete epidemiologice persoanelor carantinate sau diagnosticate cu Covid-19

Prefectura Suceava a informat că, la nivelul judeţului, până ieri s-au efectuat aproximativ 11.000 de anchete epidemiologice, aflându-se în derulare anchetele pacienţilor pozitivi din ultimele 72 de ore.

Ni s-a precizat că în urma anchetelor epidemiologice sunt stabiliţi contacţii direcţi ai cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2. Informaţiile despre persoanele izolate/carantinate sunt introduse în baza de date care este transmisă zilnic către Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Suceava. Trei persoane din cadrul DSP Suceava se ocupă de centralizarea persoanelor aflate în izolare sau carantină.

Prefectura a specificat că aceste măsuri au fost luate ca urmare a solicitării premierului Ludovic Orban transmise în cadrul videoconferinţei din data de 12 noiembrie a.c., cu privire la creşterea capacităţii direcţiilor de sănătate publică.

Pe lângă aceasta, la nivelul DSP Suceava a fost desemnat un medic care să monitorizeze persoanele aflate în izolare/carantină şi care nu sunt înscrise la medicul de familie.

Totodată, au fost dispuse măsuri de îmbunătăţire a activităţii de realizare a anchetelor epidemiologice implementate la nivelul DSP Suceava: > instruirea periodică a personalului care realizează anchetele epidemiologice cu modificările legislative apărute; > repartizarea zilnică a anchetelor epidemiologice şi verificarea efectuării acestora la finalul zilei; > cooptarea şi a altor voluntari/personal delegat din cadrul altor instituţii, în cazul în care numărul de anchete depăşeşte posibilităţile de efectuare a acestora în timp util. > organizarea activităţii de call-center la nivelul instituţiei, de luni până duminică, între orele 8-20, cu 5 posturi telefonice, activitate asigurată zilnic de 5 medici/asistenţi medicali delegaţi de la cabinetele medicale şcolare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: