Marţi 13 – Ziua Informării Preventive

> ISU Suceava îi îndeamnă pe suceveni să descarce aplicaţia DSU, pentru a şti cum să facă faţă situaţiilor de urgenţă

„Multe dintre efectele unor situaţii de urgenţă pot fi limitate sau chiar eliminate dacă vă informaţi la timp şi ştiţi cum să acţionaţi corect” a transmis ieri purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată.

Potrivit lui, începând cu anul 2011, IGSU s-a raliat iniţiativei desfăşurat la nivel european, astfel încât în fiecare zi de marţi – 13 este marcată Ziua Informării Preventive.

Derulată sub sloganul „Acasă în siguranţă”, activitatea urmăreşte conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor privind apărarea împotriva incendiilor în locuinţa proprie, cât şi cu privire la ce i-ar putea salva pe timpul nopţii în cazul producerii unui incendiu (dotarea locuinţelor cu detectoare de fum autonome şi stingătoare de incendiu).

Potrivit sursei citate, campaniile derulate urmăresc implementarea obiectivelor parteneriatului „Împreună pentru Siguranţă” încheiat între IGSU şi E.ON, respectiv Delgaz Grid, orientate spre dezvoltarea comportamentului preventiv şi a atitudinii proactive în rândul comunităţii, în special pentru reducerea semnificativă a numărului victimelor în cazul incendiilor la locuinţe şi a altor situaţii de urgenţă.

Tot pe 13 octombrie a fost marcată şi Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor, prilej de readucere în atenţie a modului în care comunităţile din întreaga lume depun eforturi pentru reducerea expunerii la dezastre şi conştientizarea importanţei gestionării tipurilor de risc.

Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor a fost instituită în 1989, la iniţiativa Adunării Generale a Naţiunilor Unite, pentru promovarea unei culturi globale de sensibilizare în privinţa riscurilor şi de reducere a dezastrelor.

Sursa citată arată că, destinată creşterii gradului de conştientizare la nivel mondial privind acţiunile, politicile şi practicile adoptate pentru reducerea expunerii la dezastre la nivel comunitar, această zi contribuie la salvarea oamenilor şi a bunurilor acestora.

„Multe persoane asociază ziua de marţi, numărul 13 şi pisica neagră cu ghinionul! Noi credem că «ghinionul» poate fi prevenit!” a subliniat Alin Găleată.

Pentru mai multe informaţii utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, accesaţi portalul „Fii pregătit” sau descărcaţi aplicaţia DSU din Google Play Store şi AppStore. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: