Declaraţie politică în Camera Deputaţilor:

„Începerea anului şcolar 2020-2021 – profesorii, elevii şi părinţii derutaţi de deciziile guvernării PNL”

Am susţinut ieri, 8 septembrie 2020, în Şedinţa de Plen a Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică cu tema: „Începerea anului şcolar 2020-2021 – profesorii, elevii şi părinţii derutaţi de deciziile guvernării PNL”.

În cadrul declaraţiei, am menţionat faptul că deschiderea noului an şcolar 2020-2021 se va face cu promisiunile Guvernului PNL. În realitate, aproximativ 3 milioane de elevi vor începe anul şcolar derutaţi de deciziile luate de actuala guvernare.

Mai mult decât atât, sute de mii de copii vor începe noul an şcolar fără tablete, fără acces la internet şi fără acces la educaţie. Cauza principală este incompetenţa guvernării PNL.

Gestionarea ineficientă a licitaţiei privind achiziţia de tablete va îngreuna începerea cursurilor online pentru foarte multe şcoli din România. În momentul de faţă, PNL nu poate să asigure accesul la educaţie pentru fiecare elev din România. Din totalul de 250.000 de tablete necesare pentru copiii care nu au dispozitive tehnologice şi nici acces la internet pentru a putea participa la cursurile online, Guvernul nu a achiziţionat nici măcar jumătate.

 Limitarea accesului elevilor la educaţie va ridica gradul analfabetismului din România. Cursurile pierdute de elevii care nu au acces la învăţământul online nu vor mai putea fi recuperate niciodată.

Revenirea la şcoală este o provocare pentru toţi, iar autorităţile locale sunt nevoite să facă eforturi drastice pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie împotriva virusului Covid-19. Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au renunţat la anumite măsuri şi au delegat sarcinile către administraţiile locale, nesprijinind financiar sau material instituţiile şcolare privind protecţia sanitară împotriva coronavirusului.

Astfel, deciziile pripite luate de Guvernul PNL în ceea ce priveşte sistemul de educaţie din România se dovedesc a fi ineficiente. PNL demonstrează încă o dată că educaţia nu este o prioritate în România.

Dr. MARICELA COBUZ,

deputat PSD Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: