Pentru că situaţia nu a avut ca urmare răspândirea infecţiei cu noul coronavirus

Ancheta penală privind modul în care s-a efectuat plecarea la muncă în Germania de pe Aeroportul Cluj în perioada stării de urgenţă, inclusiv a sute de suceveni, a fost închisă

Dosarul penal deschis în luna aprilie pentru modul în care aproape 2000 de români din mai multe zone ale ţării, dintre care un sfert din judeţul Suceava, au plecat la muncă în Germania de pe Aeroportul Cluj, în perioada 8-10 aprilie, pe perioada stării de urgenţă, a fost închis, potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru că fapta nu există sau nu este prevăzută de legea penală.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat în cadrul comisiei parlamentare de anchetă că 456 de persoane din judeţul Suceava au ajuns la Aeroportul Cluj pentru a pleca la muncă în Germania şi Olanda, în perioada 8-10 aprilie, dintre care doar 45 din zona carantinată.

Potrivit cercetărilor procurorilor clujeni s-a stabilit că niciuna dintre cele 1962 de persoane care la data de 09.04.2020 s-a aflat în incinta aeroportului şi s-a îmbarcat în curse charter spre Germania, nu a fost spitalizată sau plasată în carantină. De asemenea, nu se poate reţine că aceste persoane ar fi încălcat măsurile de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infecto contagioase, motiv pentru care este împiedicată punerea în mişcare a acţiunii penale pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, deoarece fapta sesizată nu există.

Totodată, s-a constatat că nerespectarea, la data de 09.04.2020, în incinta Aeroportului Internaţional Avram Iancu din Cluj, a măsurilor de distanţare fizică, prevăzute de art. 3 alin 1 din Ordonanţa Militară nr. 1/2020 şi de art. 7 alin. 1 din Ordonanţa Militară nr. 3/2020, nu a avut ca urmare răspândirea infecţiei cu noul coronavirus. Aşadar, este împiedicată punerea în mişcare a acţiunii penale pentru infracţiunile de zădărnicirea combaterii bolilor, faptele sesizate nefiind astfel prevăzute de legea penală. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: