S-a stabilit modul de lucru pentru modernizarea drumurilor judeţene pe Axa strategică Suceava – Iaşi

> Se va lucra pe mai multe loturi în acelaşi timp, atât pe tronsonul Suceava – Dărmăneşti, cât şi Suceava – Dolhasca

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a convocat ieri, la Zahareşti, în comuna Stroieşti, constructorul care a câştigat licitaţia pentru executarea lucrărilor destinate drumurilor judeţene incluse în proiectul Axei strategice Suceava – Iaşi, pentru o discuţie privind stadiul lucrărilor.

La întâlnire a fost convocată şi firma care execută în zonă lucrări la reţeaua de apă-canal.

„Având în vedere că ambele proiecte sunt în execuţie, s-a discutat despre o punere de acord a celor doi constructori, astfel încât să rezulte o organizare de şantier eficientă, care să ofere front de lucru optim atât pentru cei care execută lucrări la drumuri, cât şi pentru cei care lucrează la reţeaua de apă-canal” a declarat Flutur.

El a spus că urmează să fie modernizat drumul, dar în aceeaşi perioadă vor fi executate şi lucrări de curăţare şanţuri, pâraie şi vegetaţie din unele zone mlăştinoase.

Lucrările ar trebui să înceapă cât mai repede în Zahareşti

„Am cerut constructorilor să intre cât mai repede la lucrări, în Zahăreşti. Ei se vor organiza pe loturi, începând de la ieşirea din Suceava spre Moara, Frumoasa, Liteni – Moara, Zahareşti, Stroieşti şi aşa mai departe, până la Dărmăneşti” a explicat preşedintele CJ Suceava.

S-au demarat lucrări şi pe tronsonul Dolhasca – Suceava

El a menţionat că acelaşi grup de firme a început lucrările şi pe tronsonul Dolhasca-Suceava, unde, de asemenea, toate firmele se vor organiza pe loturi pentru a lucra la Dolhasca, Liteni, Udeşti, Bosanci şi Ipoteşti, până la intrarea în Suceava.

„Întregul proiect este în valoare de peste 46 milioane euro, am fost nevoiţi să reluăm licitaţia, iar ca urmare a consecinţelor Ordonanţei de Urgenţă 114, dată de Guvernul PSD, care a dus la creşterea costurilor, noi a trebuit să facem un credit şi să contribuim cu peste 10 milioane de euro la proiect. Ştim cât de mare este aşteptarea populaţiei din aceste zone şi, tocmai de aceea, am cerut constructorilor să nu piardă nicio zi şi să-şi mobilizeze aici toate forţele”, a conchis Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: