Suceava

Promisiunea lui Harşovschi de a reabilita parcările a fost îndeplinită pe jumătate

>„La jumătatea anului 2017 ne-am blocat, fiindcă împotriva programului am avut o ofensivă în Consiliul Local” susţine viceprimarul Lucian Harşovschi >La acel moment, aleşii social-democraţi au respins proiectul de hotărâre, motivând că nu avea la bază Registrul spaţiilor verzi, documentaţie finalizată abia în decembrie 2017

Primăria Suceava anunţă că este pe calea cea bună cu programul de înfiinţare a parcărilor de reşedinţă, prin reabilitarea celor existente şi identificarea de noi spaţii cărora să li se dea această destinaţie. Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei, spune că, în ciuda întreruperilor provocate de criza Covid-19, doar în acest an s-au reabilitat 621 locuri de parcare, astfel că din 2016 şi până acum s-a ajuns la peste 2.100 locuri modernizate, din cele totalul celor 4.374 aprobate. El susţine că numărul acestora ar fi fost mult mai mare dacă aleşii PSD din deliberativul local nu ar fi votat, în mod repetat, împotriva proiectului de hotărâre prin care programul privind parcările de reşedinţă urma a fi concretizat. În 2016, la începutul materializării proiectului, s-a reuşit amenajarea a 291 de locuri de parcare, în 2017 fiind primenite 441 de locuri, în 2018, fiind reabilitate, „din păcate”, doar 156 de locuri.

Ofensiva din 2016, blocată în 2017

Din 2019, printr-o lege aprobată în Parlamentul României, proiectele de hotărâre de consiliu local vizând patrimoniul unităţii administrativ-teritoriale nu mai necesită două treimi din voturi, ci doar jumătate plus unul. Acest lucru a făcut ca aleşii PNL+PMP din deliberativul municipal sucevean să nu mai aibă nevoie de sprijinul celor de la PSD şi ALDE, trecându-şi singuri, prin legislativ, programul cu pricina. „Este un proiect foarte cerut de suceveni cel al parcărilor de reşedinţă. Am început în 2016, însă la jumătatea anului 2017 ne-am blocat, fiindcă am avut o ofensivă în Consiliul Local. În 2019, odată cu rezolvarea în Consiliul Local a acestui proiect şi scăpând de blocaj, s-au făcut 1.574 locuri de parcare. Sunt optimist şi spun că în perioada următoare vom reabilita cât mai multe astfel de parcări, pentru că sunt binevenite pentru suceveni. Zilele acestea finalizăm lucrările din zona ANL Obcini, unde sunt foarte mulţi tineri care au nevoie de locuri de parcare” a explicat Lucian Harşovschi. Reamintim că, în iunie 2017, înainte ca propunerea legislativă să fie picată pentru a treia oară, Lucian Harşovschi prezenta un proiect de modernizare a 342 de miniparcări de la parterul blocurilor ori din imediata apropiere a imobilelor de locuit, acestea însumând o suprafaţă de 66.931 mp, pe care ar fi putut fi parcate nu mai puţin de 4.364 de maşini. Din totalul locurilor de parcare vizate, 1.087 erau în cartierul Burdujeni, 1.161 în cartierul Obcini, 1.755 în cartierul George Enescu şi în centru, iar 361 în cartierul Zamca. La acel moment, aleşii PSD nu au agreat proiectul de hotărâre, motivând că propunerea legislativă nu avea la bază Registrul spaţiilor verzi, documentaţie finalizată abia în decembrie 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: